Пригожин се похвли: "Вагнер" превзе Яхидне, северно от Бахмут

Районът стана поле на най-кръвопролитните сражения в началото на войната срещу Украйна

25.02.2023 | 21:55 Редактор: Елеонора Танева
Пригожин се похвли:

Основателят на частната руска военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че силите на неговата наемническа групировка са превзели украинското село Яхидне, северно от Бахмут, предаде Ройтерс.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди от независими източници достоверността на твърдението, което Пригожин направи в кратко аудиосъобщение.

"В 19:00 ч. на 25 февруари щурмовите части на частната военна компания "Вагнер" си осигуриха пълен контрол над района на Ягодное (Яхидне) на север от Бахмут", заяви Пригожин в съобщението, цитиран от БТА. Ден по-рано той обяви, че "Вагнер" е поела контрола над Берховка, друго село в покрайнините на Бахмут.

Град Бахмут стана свидетел на някои от най-кръвопролитните сражения по време на руската инвазия в Украйна, посочва Ройтерс. Подразделенията на "Вагнер" претърпяха тежки загуби и Пригожин се оплака с горчивина, че руското отбранително ведомство не е признало по подобаващ начин техния принос. Тази седмица той дори обвини висшето ръководство на армията в предателство заради това, че не е успяло да снабди хората му с достатъчно боеприпаси, въпреки че по-късно заяви, че ситуацията е била поправена.

Снимка: БГНЕС


3
3 rate up comment rate down comment 1
СС
преди 1 година
Тия са гестапото на фюрера.Мафиоти Сигнализирай за неуместен коментар
2
12 rate up comment rate down comment 14
Karl Heinz Rumenige
преди 1 година
1
14 rate up comment rate down comment 12
анонимен
преди 1 година