Украйна подготвя контранастъпление: Новата ни задача е да победим Русия

Няма да има Русия в сегашния ѝ вид, закани се Олексей Резников

24.02.2023 | 14:46 Редактор: Тодор Петров

Украйна навлиза в нов период на войната с ясната задача за победа над Русия. Това обяви на годишнината от началото на военните действия министърът на отбраната на Украйна Олексей Резников. 

Той допълни, че е в ход подготовка за контранастъпление.

"Влизаме в нов период. С нова задача – да победим. Преди година мнозина очакваха, че Украйна ще си отиде след няколко седмици. Всичко се промени. Днес основният въпрос на дневен ред е каква ще бъде победата на Украйна. Отговорът е прост, победата е освобождаването на всички наши територии до границите от 1991 г. и премахването на опасността от Русия“, написа Резников на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Министърът отбеляза, че победа е "когато Украйна ще бъде суверенна и независима в международно признатите си граници, успешна, просперираща, силна, и когато няма да има Русия в сегашния ѝ вид".

"Нашият враг все още е много опасен и разполага с много ресурси. Но той вече загуби стратегически. Трябва да довършим докрай нещата. Вече няма несигурност като преди година. Има увереност в нашите сили. Има ярост и желание за възмездие за падналите", подчерта Резников.

Той обърна внимание на факта, че има коалиция от 54 държави, подкрепящи Украйна, предава РБК-Украйна, цитирана от "Фокус".

"Какво ни очаква? Повече оръжия, включително украински. За всички сили на отбраната. Ще има танкове и бронирани машини. Ще бъдем още по-добри в прихващането на ракети и терористични дронове, независимо от коя държава идват. Ще има нови програми за обучение на нашите защитници с участието на партньори. Ще ги разширим не само към армията, но и към гвардейците и всички, които се бият", увери министърът.

Според него Украйна също ще има ново качество на отбраната благодарение на технологиите.

"Ще удряме по-силно и на по-голяма дистанция, във въздуха, на сушата, в морето и във виртуалното пространство. Ще има наше контранастъпление. Работим усилено, за да го подготвим и осигурим", обобщи Резников.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Х
преди 1 година
А старата не беше ли същата??? Сигнализирай за неуместен коментар