Украйна стартира глобална комуникационна кампания - #WhatWeAreFightingFor

Целта е да обясни на чуждестранната публика защо териториалната цялост на страната не може да бъде поставяна под въпрос

24.02.2023 | 13:15 Редактор: Тодор Петров

Министерството на външните работи на Украйна и BRAND UKRAINE, с подкрепата на ЕС, стартират нова глобална комуникационна кампания #WhatWeAreFightingFor, за да отбележат една година от пълномащабното нахлуване на Русия

Кампанията #WhatWeAreFightingFor започва на 24 февруари 2023 г. — годишнината от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна. Целта е да обясни на чуждестранната публика защо териториалната цялост на Украйна не може да бъде поставяна под въпрос при никакви обстоятелства и за какво се бори всеки украинец, включително глобален мир, свобода и бъдещето на света. Кампанията насърчава принципите на мира, интегрирани във формулата на президента за мир. 

Той също така обяснява ценностите на украинците, споделени с нациите по света, и отбелязва многообразието на украинските региони. Кампанията #WhatWeAreFightingFor е финансирана от Европейския съюз.

Кампанията обхваща гласовете на истински украинци, споделени с екипа на кампанията, след като тийзърът й беше пуснат съвместно с президента на Украйна Володимир Зеленски през октомври 2022 г. За мнозина най-важната причина е да защитят своя дом, семейство и култура.

"Украйна се бори за независимост, демокрация, своя народ, култура, произход, териториална цялост и за свободен свят за всички нас. Милиони украинци вдъхновиха целия свят. Ние сме напълно солидарни с народа на Украйна, за да изградим безопасно и по-добро бъдеще за Украйна и света", каза Мати Маасикас, посланик на ЕС в Украйна.

В центъра на кампанията #WhatWeAreFightingFor е специален проект на официалния уебсайт на Украйна Ukraine.ua, който разказва истинската история на всяка област в Украйна, разработена в партньорство с изтъкнати национални исторически институции и експерти и допълнена от обяснителни видеоклипове и творчески дейности в социалните медии.

Снимка: БГНЕС