Вучич след речите на Путин и Байдън: Конфликът в Украйна ще ескалира

По думите му Русия "ще продължи да води много интензивна борба в Украйна

22.02.2023 | 08:44 Редактор: Михаела Димитрова
Вучич след речите на Путин и Байдън: Конфликът в Украйна ще ескалира

Посланието пред Федералното събрание на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, както и речта на президента на САЩ Джо Байдън от Варшава показват, че светът продължава да се движи в посока на по-нататъшна ескалация на напрежението. Това подчерта сръбският лидер по телевизионния канал "Pink" след резултатите от международното изложение за военна техника и оръжия IDEX 2023 в Абу Даби.

"За президента Путин истината е на страната на Русия. За президента Байдън Украйна не е мястото, където Русия да спечели. Когато чуете всичко това и когато имате предвид всичко това, е ясно, че ние вървим напред към по-нататъшно развитие на конфликта и неговата още по-голяма ескалация", каза президентът на Сърбия.

Той подчерта, че и двамата лидери са "показали в речите си безкомпромисност и решимост да поправят несправедливостта".

Вучич очаква увеличаване на интензивността на действията на Руската федерация, както и подготовката на контранастъпление от страна на Украйна през следващите месеци. Сръбският президент подчерта, че очаква "след ден, два или три да види значителни промени на бойното поле и сериозни промени в по-нататъшните политически действия спрямо Сърбия от страна на Запада". По думите му Русия "ще продължи да води много интензивна борба в Украйна“.

След участието си в Мюнхенската конференция по сигурността Вучич изрази съмнения, че мирът може да настъпи скоро. Той отбеляза, че "конфликтът в Украйна в близко бъдеще само ще се влошава, разширява и в крайна сметка ще стане неконтролируем", предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС