Шефът на "Газпром": Търсим нови пазари, имаме ресурси за много години напред

Компанията опитва да пренасочи износа си на изток - основно към Китай

20.02.2023 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Шефът на

"Газпром" е съсредоточена в търсенето на нови пазари, коментира пред "Россия 1" директорът на компанията Алексей Милер. От думите му става ясно, че на следващ етап работата ще се насочи и към разработването на нови находища и проекти, пише ТАСС.

"Имаме много ресурси за много години напред", отбелязва Милер и допълва, че диверсификацията на маршрутите е "полезно нещо". За него азиатските пазари в момента са най-динамично развиващите се в света и крият много перспективи.

В момента "Газпром" се опитва да пренасочи износа си на изток - основно към Китай, но ѝ липсва нужната инфраструктура за това. 

"В момента строим най-модерните магистрални газопроводи в света, нямаме равни в тръбопроводния транспорт", категоричен е Милер. Според него "Газпром" има уникален опит в изграждането на газопроводи, който няма нито една друга държава по света. 

Компанията се подготвя за реализацията на разширението на "Силата на Сибир", казва още Милер. Вицепремиерът Алксандър Новак коментира през есента на 2022 година, че "Силата на Сибир 2"  може да замени "Северен поток 2", който така и не беше въведен в експлоатация. По проект капацитетът му е 50 млрд. куб. метра годишно.

Друга възможност за "Газпром" е развитието на вътрешните пазари и Владимир Путин препоръчва програма за газификация не само на жилищни, но и обществени сгради, както и обещава субсидии за ветерани от войните, многодетни семейства и други категории граждани за покупката на нужното оборудване за газификация на домовете.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
fxg
преди 1 година
Все ми се струва, че *** скоро ще пият газ и ще плюскат салата от стърготини и нафта!!! Тотални скапаняци!! Сигнализирай за неуместен коментар