Пхенян: Ракетите ни не са насочени към изметта в Сеул, САЩ да внимава за безопасността си

Сестрата на Ким Чен Ун посъветва Южна Корея "да не си пъха носа там, където не трябва"

19.02.2023 | 09:25 Редактор: Петя Кръстева
Пхенян: Ракетите ни не са насочени към изметта в Сеул, САЩ да внимава за безопасността си

Междуконтиненталните балистични ракети на Северна Корея никога няма да са насочени към Южна Корея. Пхенян няма желание да се занимава със Сеул. Това обяви Ким Йо Чжон, сестрата на диктатора Ким Чен Ун, която е и зам.-ръководител на управляващата и единствена партия в КНДР.

В същото време тя обвини САЩ и Южна Корея за изостряне на ситуацията в региона и заплаши с "париращи мерки" в отговор на всяка враждебна стъпка срещу КНДР, съобщава Централната новинарска агенция на КНДР, цитирана от медиите.

"За глупавите, обръщам внимание: нашите междуконтинентални балистични ракети никога няма да бъдат насочени към Сеул. Все още нямаме желание да се справяме с изметта на Южна Корея", изтъкна Ким Йо Чжон. В същото време тя отбеляза, че САЩ трябва да спрат да мамят света с "бърборенето", че не са враждебни към КНДР и уж били готови за диалог. Тя призова Вашингтон да се въздържа от заплахи за сигурността на Северна Корея, от опити за изопачаването на нейния имидж и "печелене на време в полето на диалога". Ким Йо Чжон посъветва Вашингтон винаги да бъде "разумен" за собствената си безопасност. Сестрата на Ким Чен Ун предложи още на Сеул "да не си пъха носа там, където не трябва", представяйки това за смелост, а да помисли за последствията, предаде БГНЕС.

Ким Йо Чжон направи това войнствено изявление, след като в събота КНДР изстреля междуконтинентална балистична ракета в посока изток, която летя 66 минути и падна в Японско море. Ракетата е прелетяла около 900 км, достигайки максимална височина от 5700 км.

Снимка: БГНЕС