Путин с важно изявление на 21 февруари, ще обяви състоянието на Русия

Руският президент ще произнесе речта си 3 дни преди първата годишнина от инвазията в съседна Украйна

10.02.2023 | 20:54 Редактор: Искра Ангелова
Путин с важно изявление на 21 февруари, ще обяви състоянието на Русия

Руският президент Владимир Путин ще направи своето традиционно обръщение към двете камари на парламента на 21 февруари, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че Путин ще произнесе годишната си реч за състоянието на Русия три дни преди първата годишнина от инвазията в съседна Украйна.

"На 21 февруари президентът на Руската федерация ще направи обръщение към Федералното събрание (двете камари на руския парламент)", уточни Песков. Той допълни, че в речта ще бъде поставен акцент върху "настоящата ситуация", включително руската военна офанзива в Украйна и социално-икономическата ситуация в Русия.

Обръщението ще бъде направено в Гостиний двор - конгресен център близо до Червения площад в центъра на Москва, каза Песков, цитиран от БТА.

По традиция руският президент прави в годишната си реч пред двете камари на парламента равносметка на изминалата година и очертава нови стратегически насоки. Миналата година това обръщение беше отменено след инвазията на руската армия в Украйна.

Песков каза още, че руски войници, участващи в "специалната военна операция" в Украйна, "със сигурност" ще бъдат поканени на речта на 21 февруари.

Снимка: БГНЕС