Председателят на Думата в Русия обвини Байдън в тероризъм, иска да бъде съден

Журналист твърди, че американски водолази са поставили взривни устройства по "Северен поток"

09.02.2023 | 14:25 Редактор: Елеонора Танева
Председателят на Думата в Русия обвини Байдън в тероризъм, иска да бъде съден

Ако Труман стана престъпник, използвал атомни оръжия срещу цивилни в Хирошима и Нагасаки, то Байдън стана терорист, който нареди унищожаването на енергийната инфраструктура на своите стратегически партньори: Германия, Франция, Холандия. Това написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в профила си в Telegram.

Той се позовава на разследване на журналиста Сиймор Херш, който е носител на наградата "Пулицър". Той твърди, че по указание на президента на САЩ американски водолази, под прикритието на ученията на НАТО и с подкрепата на норвежките военноморски сили, са поставили дистанционно управлявани взривни устройства в близост до газопроводи в Балтийско море и след това са ги задействали.

"Това беше акт на сплашване на техните васали, които решиха да развиват икономиката, ръководейки се от интересите на собствените си граждани... Публикуваните факти трябва да станат основа за международно разследване, изправяне на Байдън и съучастниците му пред правосъдието, както и изплащане на обезщетения на страните, засегнати от терористичната атака", призова Володин.

Снимка: БГНЕС