Русия заплаши: Доставките на оръжия за Киев ще доведат до отговор с по-мощни

"С решенията си Вашингтон и Брюксел водят света към ужасна война", заяви Вячеслав Володин

23.01.2023 | 11:14 Редактор: Искра Ангелова
Русия заплаши: Доставките на оръжия за Киев ще доведат до отговор с по-мощни

Доставките на оръжия от САЩ и НАТО за Украйна за удари срещу територията на Руската федерация ще доведат до отговор с използване на по-мощни оръжия, предупреди председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

"Доставките на нападателни оръжия за режима в Киев ще доведат до глобална катастрофа. Ако Вашингтон и страните от НАТО доставят оръжия, които ще бъдат използвани за нанасяне на удари по мирни градове и опити за превземане на нашите територии, както заплашват, това ще доведе до ответни мерки с използване на по-мощни оръжия", написа той в своя канал в Telegram.

Според Володин аргументите на други страни, че "ядрените сили не са използвали досега оръжия за масово поразяване в локални конфликти, са несъстоятелни".

"Защото тези държави не са били изправени пред ситуация, в която да има заплаха за сигурността на техните граждани и териториалната цялост на страната", обясни политикът, цитиран от "Фокус".

Председателят на Думата подчерта, че членовете на Конгреса на САЩ, депутатите от Бундестага, Националното събрание на Франция и други европейски парламенти трябва да осъзнаят своята отговорност пред човечеството.

"С решенията си Вашингтон и Брюксел водят света към ужасна война: към много различен вид военни действия от днешния, когато ударите се нанасят изключително върху военната и критична инфраструктура, използвана от режима в Киев. Предвид технологичното превъзходство на руските оръжия, чуждестранните политици, които вземат такива решения, трябва да разберат: това може да завърши с трагедия в световен мащаб, която ще унищожи техните страни", заключи парламентаристът.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 4
апокалипсис
преди 1 година
Полша и Великобритания вече пряко участват със свои военни части, преоблечени в украински униформи във войната в Украйна и може да предизвикат ядрен конфликт! Сигнализирай за неуместен коментар