Зеленски за трагедията в Бровари: Загубихме хора, които трудно ще заменим

Обстановката на фронта е тежка, най-жестоките битки са в Донбас

18.01.2023 | 23:20 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски за трагедията в Бровари: Загубихме хора, които трудно ще заменим

Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира инцидента с разбиването на хеликоптер край Киев, при който загинаха 14 души, а 25 са ранени. 

"Почти девет часа продължи спасителната операция в Бровари. Стотици хора се включиха в гасенето на пожара, издирването и спасяването на пострадали. Нашите спасители, нашите полицаи, войниците от Националната гвардия, лекари, психолози, служители на Службата за сигурност на Украйна", заяви Зеленски.

Зеленски благодари на всички, които са участвали в спасителната акция, специално внимание отдели на учителите от детската градина - за бързите действия за извеждането на децата.

Вече е образувано наказателно производство по случая. 

"Загубихме хора професионалисти, патриоти, надеждни лидери. Министър Денис Монастирски, Евгений Йенин, техните колеги, загинали в бедствието, не са хора, които могат лесно да бъдат заменени. Това наистина е голяма загуба за държавата. Моите съболезнования на семейството", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той посочи, че МВР временно се поема от шефа на Националната полиция.

Президентът подчерта, че обстановката на фронта остава тежка, епицентърът на най-жестоките битки е Донбас.

"Днес стана ясно, че Канада подготвя голям пакет помощ за отбраната на страната ни, която включва бронирани превозни средства. Това е много навременно и важно. Благодаря на Канада за постоянната помощ и за това, че в момента заедно се подготвяме за опита на Русия да засили ударите. Днешните планове на една терористична държава няма да останат анонимни за никого в света", заяви Зеленски.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
невинни
преди 1 година
Жалко за дечицата! Станаха невинни жертви на фашистката хунта! Сигнализирай за неуместен коментар