Разбилият се хеликоптер край Киев се ударил в покрива на детска градина

Сред загиналите са две деца, има и 22-ма ранени

18.01.2023 | 13:45 Редактор: Петя Кръстева

17 души загинаха, след като хеликоптер са разби близо до детска градина край Киев. Сред загиналите са деца и украинският вътрешен министър Денис Монастирский. Той е бил на борда с още осем души от ведомството, които също не са оцелели.

По време на катастрофата било тъмно и мъгливо. Хеликоптерът се удря в детска градина преди да се разбие близо до жилищна сграда в предградие на Киев. На борда на машината, която е на украинската държавна служба за извънредни ситуации, е имало 9 души. Всички са загинали. 

"При катастрофата загина ръководството на МВР – министърът, първият заместник-министър и държавният секретар", гласи публикация на началника на Националната полиция Игор Клименко. 

След катастрофата избухнал пожар в близост до детската градина - и децата, и персоналът са били евакуирани. Очевидци разказват, че всичко е било покрито с дим и се чували писъци. Сред загиналите са две деца. Има и ранени - 22-ма души са откарани в болница, включително 10 деца. 

Украинските власти заявяват, че ръководството на вътрешното министерство е отивало в командировка до една от горещите точки. Причините за катастрофата се изясняват. Според очевидци хеликоптерът е летял много ниско, ударил се е в покрива на детската градина и една част от него е паднала на нейна територия. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 1
хунта
преди 1 година
Путин и руските хакери са виновни! Сигнализирай за неуместен коментар