Хеликоптер се разби край Киев, 17 са загиналите, сред тях и вътрешният министър на Украйна

Всичко около сградата е обгърнато в дим и гори

18.01.2023 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Хеликоптер се разби край Киев, 17 са загиналите, сред тях и вътрешният министър на Украйна

Украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски загина при катастрофа с хеликоптер край Киев. Сред загиналите са и заместник-министърът на вътрешните работи Ехвений Енин и държавен секретар.

Жители на град Бровари, намиращ се близо до украинската столица Киев, съобщиха тази сутрин за взрив близо до детска градина, последван от голям пожар. Според очевидци, цитирани от украински медии, става дума за паднал хеликоптер или дрон.

В Telegram се появиха кадри, за които се твърди, че показват горящата детска градина, отбелязва агенция УНИАН. Според канала "Реалният Киев" всичко около сградата е обгърнато в дим и гори.

Говорител на киевската областна полицията е казал за УНИАН, че при падане на хеликоптер близо до детска градина в Бровари са загинали 17 души, като сред тях има и деца.

Проверяваме информацията за жертвите и обстоятелствата около случилото, съобщи заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко, цитиран от Ройтерс и БТА. Той каза също, че всички служби за справяне с извънредни ситуации са на място.

Снимка, архив: БГНЕС