Какви са връзките на една от дъщерите на Путин с "Вагнер"?

Ранени наемници се лекуват в в клиниката "My Medical Center" в Санкт Петербург

18.01.2023 | 22:38 Редактор: Елеонора Танева
Какви са връзките на една от дъщерите на Путин с

Наемници от "Вагнер", ранени във войната срещу Украйна, се лекуват в клиниката "My Medical Center" в Санкт Петербург. Тя е свързва с приятеля на руския президент, милиардера Юрий Ковалчук, ​​и дъщерята на руския диктатор - Мария Воронцова. 

Телеграм каналът на Prigozhin's Cap публикува видео, показващо как основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин "посещава войници с тежки наранявания, които са на рехабилитация в една от клиниките в Санкт Петербург". 

Видеозаписът показва как Пригожин говори с мъж, който се възстановява от нараняване с помощта на екзоскелет, който намалява напрежението върху краката и долната част на гръбначния стълб.

Клиниката обслужва и най-близките приятели на руския президент.

Ребрандирането ѝ е свързано със санкциите срещу АО "СОГАЗ", наложени от Европейския съюз на 28 февруари, малко след началото на руската инвазия в Украйна, пише вестник "Комерсант". 

Владислав Баранов е собственикът на клиниката, а "Номеко" е компанията, която участва в реализацията на най-големия частен проект в руското здравеопазване - настоящия "My Medical Center". А акционер в "Номеко", според официалните документи, също е дъщерята на Владимир Путин - Мария Владимировна Воронцова.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Асен Димитров
преди 1 година
Леле,каква голяма изненада, а аз си мислех, че тази свръх модерна и скъпа болница е на еленовъди от Якутия. Сигнализирай за неуместен коментар