Украйна: Де факто вече сме в НАТО, ще получим танкове и изтребители

Олексий Резников: Русия ще атакува отново напролет

13.01.2023 | 14:25 Редактор: Тодор Петров
Украйна: Де факто вече сме в НАТО, ще получим танкове и изтребители

Украйна фактически се е присъединила към НАТО, макар и формално да не е част от алианса, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников.

"Украйна и нейните въоръжени сили са станали членове на НАТО. Де факто, но не де юре. Защото имаме оръжие и разбиране как да го използваме. Уверен съм, че в най-близко бъдеще ще станем членове на НАТО де юре", каза Резников в интервю за Би Би Си.

Той изрази увереност, че Украйна ще получи от Запада дългоочаквани оръжия, в това число танкове и изтребители, понеже както Киев, така и Москва се готвят за нови настъпления през пролетта.

Според Резников, Русия ежедневно губи около 500-600 военнослужещи по всички фронтови направления, а Москва може да се опита да събере "сили, боеприпаси и оръжие" за ново настъпление.

"Пролетта е най-добрият период за възобновяване на движението за всички страни. Разбираме, че те ще бъдат готови да започнат настъпление, и естествено и ние трябва да сме в готовност", каза украинският министър на отбраната, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Признаха си
преди 1 година
Знаем, че сте в НАТО. Това не е тайна за никого вече. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година