Русия "гори" с над 730 млн. евро заради нереализирани продажби на нефт и газ

За декември очакванията на МФ бяха за допълнителни приходи от търговията с горива

11.01.2023 | 16:15 Редактор: Елеонора Танева
Русия

Министерството на финансите на Русия обяви, че загубите на страната от нереализиран нефт и газ за януари са 54,5 милиарда рубли или над 730 млн. евро. 

"Очакваният обем на пропуснатите приходи от петрол и газ във федералния бюджет е прогнозиран през януари 2023 г.  - 54,5 милиарда рубли. Така общият размер на средствата, отпуснати за продажба на чуждестранна валута, е 54,5 милиарда рубли. Операциите ще бъдат извършени съответно от 13 януари 2023 г. до 6 февруари 2023 г. Дневният обем на продажбите на чуждестранна валута ще възлиза на еквивалента на 3,2 милиарда рубли.

Министерството на финансите отбеляза още, че поради рисковете от намаляване на действителните обеми на износа на газ спрямо прогнозните стойности, обемът на приходите от експортно мито върху газ може да се формира в по-малък размер. И това ще бъде взето при корекциите през следващите месеци.

През декември 2022 г. Министерството на финансите на Руската федерация очакваше допълнителни приходи в бюджета за нефт и газ в размер на 176,1 милиарда рубли или над 2,3 млрд. евро. 

Снимка: Bloomberg.com


1
3 rate up comment rate down comment 0
Санкция
преди 1 година
Санкциите не ни пречат,каза джуджето...но никой не го чу...всички бяха на опашка за зеленчуци... Сигнализирай за неуместен коментар