Зеленски: Бахмут и Соледар се държат, това са сред най-кървавите места на фронта

Решено е в Донецка област да бъдат прехвърлени допълнителни военни части

08.01.2023 | 23:27 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Бахмут и Соледар се държат, това са сред най-кървавите места на фронта

Бахмут се държи въпреки всичко. Въпреки че по-голямата част от града е разрушена от руските удари, нашите войници отблъскват постоянните опити на руснаците за напредък. Соледар се държи. Въпреки че разрушения ставата все повече и е много трудно... Няма късче земя край тези два града, което да не стана причина окупаторът да даде живота си за безумните идеи на господарите на руския режим. Това е едно от най-кървавите места на фронта. Това заяви украинският президент Володимир Зеленсик във вечерното си видеообръщение.

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна - Александър Сирски, е посетил украинските позиции край Бахмут и Соледар в Донецка област. Решено е там да бъдат прехвърлени допълнителни военни части.

"Всички наши позиции, всички наши действия в отбраната са взаимосвързани и стабилността и ефективността на действията на фронта като цяло зависят от стабилността и ефективността на действията във всяка точка на фронта", каза още Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Той отбеляза, че ситуацията на фронтовата линия не е претърпяла значителни промени през първата седмица на годината. Тежките боеве продължават в Луганска област и Донецка област.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година