Русия твърди: Убихме 600 украински военни като мъст за Макеевка. Украйна отрича

Руските сили нямат капацитет да извършват високоточни удари, коментира ох украинската армия

08.01.2023 | 19:52 Редактор: Елеонора Танева
Русия твърди: Убихме 600 украински военни като мъст за Макеевка. Украйна отрича

Украйна опроверга информациите на Москва, че е нанесла удар по украински казарми в Краматорск, предаде Франс прес. Руското министерство на отбраната по-рано днес обяви, че при ударите там са били убити над 600 украински военни, припомнят Ройтерс и ТАСС. Министерството обяви, че ударите са били нанесени в отговор на украинския удар в първите минути на януари по сграда в Макеевка, в която имаше руски военни. Там загинаха 89 руски военнослужещи.

В отговор на руските информации говорителят на Източното командване на украинската армия Сергий Черевати заяви, че руските сили нямат капацитет да извършват високоточни удари и каза, че става дума за "комуникационна операция" на Русия пред успехите на Украйна.

Местни украински власти съобщиха за удари в Краматорск и съседния град Константиновка, но не и за убити украински военнослужещи при тези удари, информира БТА.

Същевременно днес в руската Самарска област бяха погребани най-малко девет от убитите руски военни в Макеевка, предаде Франс прес. Две от погребенията бяха в град Толиати, където автомобилния конструктор "АвтоВАЗ" обеща финансова подкрепа на двете опечалени семейства, предаде Франс прес.

Снимка: БГНЕС