Русия с ожесточена наказателна операция в Украйна, мъсти за Макеевка

Ударени са военни казарми в Краматорск

08.01.2023 | 16:19 Редактор: Елеонора Танева
Русия с ожесточена наказателна операция в Украйна, мъсти за Макеевка

Руската армия е извършила удари по военни казарми в Краматорск, в Източна Украйна и е причинила големи загуби на противника. Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, в която на Нова година бяха убити 89 руски военнослужещи, предаде Франс прес.

"В отговор на престъпния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 г. руските сили извършиха наказателна операция", обяви руското министерство на отбраната в ежедневната си сводка. В нея се пояснява, че са били поразени две казарми. Не се уточнява на коя дата са били нанесени ударите, пише БТА.

Украинските власти съобщиха, че Краматорск е бил поразен от седем ракети през нощта. Две други ракети са били насочени към съседния град Константиновка.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че при ракетни удари по Краматорск и Константиновка в Донецка област, е убит един човек, а осем души са ранени.

Същевременно военният управител на южната украинска Херсонска област обвини руските окупатори, че използват възпламеняващи боеприпаси при бомбардирането на част от град Херсон, предаде ДПА. Ярослав Янушевич заяви в канала си в "Телеграм", че при този обстрел не е имало жертви. 

Женевската конвенция забранява използването на възпламеняеми беприпаси срещу цивилни мишени.

Снимка: БГНЕС