Талибаните скочиха на Хари след признание, че е убил 25 души в Афганистан

Анас Хакани, високопоставен талибански лидер, разкритикува херцога на Съсекс

06.01.2023 | 23:30 Редактор: Вяра Димова
Талибаните скочиха на Хари след признание, че е убил 25 души в Афганистан

Високопоставен представител на талибаните упрекна принц Хари, след като кралското семейство разкри, че е убил 25 души по време на военната си служба в Афганистан, и заяви, че това не е като да премахнеш "шахматни фигури" от дъската.

В мемоарите си, които ще бъдат публикувани следващата седмица, Хари разкрива точния брой на хората, които е убил по време на двете си мисии, съобщават британските медии.

"Моето число е 25. Това не е число, което ме изпълва със задоволство, но и не ме смущава", пише той в книгата " Spare", която трябва да излезе във вторник.

Анас Хакани, високопоставен талибански лидер, разкритикува херцога на Съсекс заради забележките, като заяви, че убитите от Хари са афганистанци, които имат семейства.

"Г-н Хари! Тези, които убихте, не бяха шахматни фигури, а хора", написа Хакани в Twitter, обвинявайки принца в извършването на "военни престъпления".

Хари служи 10 години в британската армия, като се издига до чин капитан, припомня БГНЕС.

Участва в две мисии срещу талибаните - първо като командир на въздушен контрол, който нанася въздушни удари през 2007 и 2008 г., а след това лети с боен хеликоптер през 2012 и 2013 г.

Снимка: БГНЕС