Принц Хари: Уилям ме хвана за яката и ме повали на земята заради Меган

Според "Гардиън" сбиването е само едно от многото бомбастични разкрития

05.01.2023 | 19:04 Редактор: Искра Ангелова

Пореден епизод от сагата между принц Хари и британското кралско семейство. В дългоочакваните си мемоари херцогът на Съсекс твърди, че по-големият му брат и престолонаследник - принц Уилям, го е нападнал физически по време на спор за съпругата на Хари - Меган Маркъл.

За последния спор между принц Хари и принц Уилям съобщава британският вестник "Гардиън". Изданието се позовава на мемоарите на Хари, които трябва да бъдат публикувани на 10 януари. В тях Хари пише, че Уилям е нарекъл Меган "трудна" и "груба", което според него звучало като "думите в пресата" за нея.

Спорът ескалирал в сбиване.

"Той остави чашата вода, след което се нахвърли върху мен. Всичко се случи толкова бързо. Той ме хвана за яката, разкъса верижката ми и ме събори на пода. Паднах върху купата за вода на кучето, която се счупи под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен. Лежах замаян, след което се изправих и му казах да се маха", пише херцогът на Съсекс.

Принц Хари допълва, че брат му го е призовал да отвърне на удара и той е отказал да го направи. По-късно принц Уилям се е извинил за постъпката си.

Според "Гардиън" сбиването е само едно от многото бомбастични разкрития в мемоарите на Хари. Наскоро херцогът на Съсекс потвърди, че отношенията между него и кралското семейство са по-лоши от всякога. 

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС