Мелони обеща на Зеленски допълнителни 10 млн. евро, той ѝ благодари за подкрепата

Двамата лидери проведоха телефонен разговор

27.12.2022 | 20:39 Редактор: Ирена Бакърджиева
Мелони обеща на Зеленски допълнителни 10 млн. евро, той ѝ благодари за подкрепата

Италианският премиер Джорджа Мелони днес изрази пълната политическа и военна подкрепа на Италия за Украйна по време на телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, предадоха световните агенции. Мелони освен това е поканила Зеленски да посети Рим. 

Двамата лидери проведоха телефонен разговор и в края на октомври, припомня АНСА.

В съобщение на канцеларията на италианския премиер се казва, че Мелони е подновила сега в новия разговор пълната подкрепа на нейното правителство за Киев в политическата, военната, икономическата и хуманитарната сфера във възстановяването на украинската енергийна инфраструктура и в бъдещото възстановяване на Украйна.

Мелони също така е акцентирала върху максималния ангажимент на Италия за всяко полезно действие за постигане на справедлив мир за украинския народ.

В Twitter пък Зеленски написа относно телефонния разговор, че по време на него той е благодарил на Италия за продължаващата подкрепа за борбата на Киев срещу руската инвазия, предаде БТА.

Зеленски допълва, че с Мелони са дискутирали план за постигане на мир и възможностите за доставка от Италия на системи за противоракетна отбрана за Украйна. Украинският президент съобщи още, че Мелони е обещала на Киев допълнителни 10 милиона евро помощи.

Снимка: БГНЕС