Ердоган: Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона

Нещата ще се ускорят, когато Армения покаже напредък в областта на мира, заяви турският държавен глава

24.12.2022 | 16:01 Редактор: Вяра Димова
Ердоган: Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона

Турция и Азербайджан полагат основите на нова ера в региона, обяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на събитие в източната провинция Ерзурум.

"С Азербайджан полагаме основите на нова ера в региона. Нещата ще се ускорят, когато Армения покаже напредък в областта на мира, сигурността и спокойствието", заяви турският държавен глава.

Той подчерта, че Турция се подготвя за най-важния пробив в хилядолетната си история в региона в рамките на инициативата "Векът на Турция".

В края на октомври Ердоган, който е и председател на Партията на справедливостта и развитието, представи серия от програми, проекти и цели преди президентските и парламентарните избори следващата година, тъй като страната се подготвя да отбележи през 2023 г. стогодишнината от своето създаване, пише БГНЕС.

"От една страна, ние укрепваме отношенията си с ислямския свят. От една страна, ние се интегрираме с тюркския свят. В същото време се обединяваме с Африка и Балканите", каза той и добави, че Анкара не е забравила и за връзките си с Китай и Украйна.

Той потвърди, че Турция "работи денонощно", за да свърже открития в Черно море газ с националната си мрежа.

"В понеделник ще споделим добрата новина с нашия народ", каза той и добави, че Турция ще получи още добри новини, след като черноморският газ започне да се използва. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
И се чудя
преди 1 година
И се чудя дали си вярва . Няма да го изберат . Сигнализирай за неуместен коментар