Кремъл: Вашингтон и Киев са глухи за опасенията на Русия, ще се бият до последния украинец

Нямаше реални призиви за мир, посочи Дмитрий Песков

22.12.2022 | 12:51 Редактор: Тодор Петров
Кремъл: Вашингтон и Киев са глухи за опасенията на Русия, ще се бият до последния украинец

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", подчерта Песков, цитиран от АФП и БГНЕС.

Според него това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на водене на непряка война с Русия до последния украинец.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси Patriot за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Снимка: Bloomberg.com


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година