Дъждовете в Испания взеха жертва, откриха мъж на километър от колата му

От Държавната метеорологична агенция призоваха гражданите да бъдат внимателни

15.12.2022 | 16:31 Редактор: Вяра Димова
Дъждовете в Испания взеха жертва, откриха мъж на километър от колата му

Един човек почина вследствие на проливните дъждове по време на бурята Ефраин в Испания. В Мадрид са наводнени улици, метростанции, мазета и гаражи. От Държавната метеорологична агенция призовават гражданите да бъдат изключително внимателни въпреки отслабването на силата на бурята. 

Тялото на 55-годишния държавен служител в Горското стопанство е открито на около километър от колата му. Той е бил в неизвестност от вторник вечерта, когато в Саламанка водата, придошла от проливните дъждове, е отнесла колата му. 

При издирването му се включиха служители на Гражданска защита, които с хеликоптери, дронове и кучета се опитваха да открият местоположението му, съобщи БНР.

Премиерът Педро Санчес написа в Twitter, че проливните дъждове от последните часове са нанесли сериозни щети в няколко провинции, но човешките загуби са непоправими, след което призова хората да бъдат много предпазливи. 

Това е и първият смъртен случай при бурята Ефраин, която обхвана голяма част от страната. Центърът на Мадрид в продължение на часове беше наводнен. 

Снимка: БГНЕС