Путин: Много шум около нашите атаки, но кой започна? Кой удари Кримския мост?

"Водоснабдяването на Донецк от въоръжените сили на Украйна е акт на геноцид", заяви руският презиент

08.12.2022 | 21:12 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Много шум около нашите атаки, но кой започна? Кой удари Кримския мост?

Руските удари по енергийната инфраструктура на Украйна имат характер на ответни действия и нищо няма да попречи на операцията, заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Сега има много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседна държава. Да, правим го. Но кой започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите на Курската АЕЦ?", попита държавният глава.

По думите му блокирането на водоснабдяването на Донецк от въоръжените сили на Украйна е акт на геноцид, който умишлено е бил премълчан от западните медии.

"Никой никъде не е казал и дума за това. В общи линии - пълна тишина! За нас остава единствено да се огледаме, да направим нещо в отговор - шум, глъч, пращене из цялата Вселена  - това няма да ни попречи да изпълняваме бойните задачи", отсече Путин, цитиран от "Фокус".

В началото на седмицата няколко украински региона останаха напълно без електричество след удари по енергийната инфраструктура.

През октомври на автомобилната част на Кримския мост беше взривен камион, след което се запали цистерна на железопътен влак. Четирима загинаха.

Снимка: БГНЕС