Путин от Кремъл към войниците в Украйна: Искам да почувствате топлината на сърцата ни

Президентът участва в церемония, посветена на Деня на героите на Отечеството

08.12.2022 | 14:34 Редактор: Елеонора Танева
Путин от Кремъл към войниците в Украйна: Искам да почувствате топлината на сърцата ни

Владимир Путин участва в церемония, посветена на Деня на героите на Отечеството.

"Днес ще бъдат връчени най-високите държавни награди на военнослужещи, които са проявили изключителна доблест и смелост по време на специална военна операция и са удостоени със званието "Герой на Русия". Искрено ви благодаря за службата на Отечеството, за вашата лоялност към идеали, които винаги и по всяко време са обединявали Русия. Искам да се обърна към тези, които са на фронтовата линия - за мен, за всички наши съграждани, всеки от вас е герой. Много искам да се почувствате топлината на нашите сърца, топлината на тази наистина всенародна подкрепа", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Той добави, че героизмът се основава на любов към родината и дълбоко осъзнаване на собствения дълг - военен, граждански, професионален.

Путин оцени високо чувството за дълг на хората, извършващи трудови подвизи в различни области: космонавти, спасители, учени, работници в производствения сектор, лекари. 

"Сигурен съм, че съдбите и подвизите на героите на Отечеството служат като най-важния морален ориентир за мнозинството от гражданите на нашата огромна страна, вдъхновяват ни винаги да постигаме повече, да вървим напред, да творим в полза на хората и заедно да направим страната ни по-силна и по-успешна", завърши държавният глава.

Снимка: БГНЕС