Шефът на Пентагона: С умишлена жестокост Русия насочва мерника си към цивилни

Лойд Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана, за да бъде "Америка сигурна"

04.12.2022 | 08:08 Редактор: Елеонора Танева
Шефът на Пентагона: С умишлена жестокост Русия насочва мерника си към цивилни

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия, че умишлено проявява жестокост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, предаде Ройтерс.

"С умишлена жестокост Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници", каза шефът на Пентагона пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.

Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана. Това е от ключово значение, за да бъде "Америка сигурна", аргументира се той, цитиран от БТА.

На речта на министъра на отбраната на САЩ присъстваха конгресмени и от двете водещи партии в страната.

Някои от тях предупредиха, че ако законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде приет и вместо това бъде гласувано алтернативно решение, което на практика ще замрази разходите за отбраната на сегашното им равнище, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което сега разполагат, а разработването на нови военни технологии до голяма степен ще спре.

Снимка: Bloomberg.com


2
0 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 1 година
На хора чийто национален герой е Степан Бандера не трябва нищо да се дава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Само критики
преди 1 година
ДАЙТЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ДА СЕ ЗАЩИТИ, А НЕ САМО ДРЪН - ДРЪН. ТОВА КОЕТО САЩ, ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ПРАВЯТ Е ПЕРВЕРЗИЯ Сигнализирай за неуместен коментар