Русия превзе населени места в ДНР, но Украйна оказва съпротива

Става въпрос за Андреевка, Курдюмовка и Перше Травня

30.11.2022 | 22:18 Редактор: Искра Ангелова
Русия превзе населени места в ДНР, но Украйна оказва съпротива

Руските въоръжени сили (ВС) са превзели селата Андреевка, Курдюмовка и Перше Травня в Донецка област, с което са успели да отрежат пътя за снабдяване на една от групировките на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи главата на т.нар. Донецка народна република, предава ТАСС.

"Селищата Перше Травня и Андреевка са в покрайнините на град Бахмут и, естествено, селищата са изключително важни, тъй като с окончателното прочистване вече в Курдюмовка, противникът все още оказва съпротива там, пред нас се появява изход на Артьомовското трасе, съответно блокира пътищата за доставка на основната украинска групировка“, каза той по телевизионния канал "Россия-24", цитиран от "Фокус".

По-рано в сряда кметът на Горловка Иван Приходко съобщи за вземането на Курдюмовка, която се намира на север от Донецк и Горловка и на юг от Бахмут. Според него това осигурява на руските сили пълен контрол над магистралата Горловка-Бахмут.

На 29 ноември щабът на териториалната отбрана на ДНР съобщи, че ВС РФ са овладели населените места Перше Травня  и Андреевка.

Снимка: БГНЕС