Тръмп срещу социалните мрежи: Адвокатите му го сравниха с Галилео Галилей

Той обвинява Twitter и правителството на САЩ, че нарушават свободата му на изразяване

15.11.2022 | 12:24 Редактор: Петя Кръстева
Тръмп срещу социалните мрежи: Адвокатите му го сравниха с Галилео Галилей

Нов юридически документ в битката на Доналд Тръмп срещу социалните медии представя някои необичайни аргументи в негова полза. Тръмп обвинява Twitter и правителството на САЩ, че нарушават неговата свобода на изразяване, като потискат дезинформацията за пандемията от Kовид-19 и изборите през 2020 г., пише Politico.

Тези въпроси включват какъв е източникът на вируса, причинил пандемията, ефикасността на ваксините срещу Kовид-19, валидността на резултатите от изборите през 2020 г. и легитимността на документи от твърд диск, за който се твърди, че принадлежи на сина на президента Джо Байдън - Хънтър, пише в жалбата, цитирана от БТА.

Адвокатите на Тръмп го сравняват с Галилео Галилей, който е бил преследван от Католическата църква заради прокламирането на своето убеждение, че Земята се върти около Слънцето.

"Повечето хора някога са вярвали, че това са откачени идеи; много от тях все още го вярват, но понякога се оказва, че тези идеи са верни. Земята наистина се върти около Слънцето и именно Хънтър Байдън, а не руски агенти по дезинформацията, е оставил лаптоп, пълен с уличаващи доказателства, в сервиз в Делауеър", пишат адвокатите на Тръмп.

Те са внесли новите съдебни документи във връзка с един от поредицата искове, които бившият президент подаде миналата година срещу гигантите в социалните медии, обвинявайки Twitter, Facebook и Youtube, че цензурират него и поддръжниците му.

Снимка: БГНЕС