Руският посланик в САЩ: Политиката на Вашингтон е насочена към изхвърляне на Русия от всичко

"Подобряването на отношенията между двете страни е малко вероятно дори в средносрочна перспектива", смята Антонов

05.11.2022 | 09:28 Редактор: Ирена Бакърджиева
Руският посланик в САЩ: Политиката на Вашингтон е насочена към изхвърляне на Русия от всичко

Руският посланик в САЩ заяви, че политиката на сегашното правителство във Вашингтон е насочена към "изхвърляне на Русия от всичко".

"Подобряването на отношенията между Русия и САЩ е малко вероятно дори в средносрочна перспектива". Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви това в Сан Франциско по време на работно посещение в щата Калифорния, където разговаря с журналисти. "В настоящата политическа обстановка, поне в средносрочен план, не виждаме възможност за подобряване на руско-американските отношения", каза дипломатът.

В същото време той отново подчерта, че Москва се стреми да възстанови пълноценния двустранен диалог, който всъщност е бил ограничен по инициатива на Вашингтон, информира БГНЕС.

"Твърдо вярваме, че диалогът между нашите страни е необходим. Това е необходимо не само в интерес на Руската федерация и САЩ, но и в интерес на международната общност. Всички гледат към нас, постоянните членове на Съвета за сигурност, двете велики сили, от които днес зависи световният мир и които съгласно Устава на ООН носят специална отговорност за международния мир и стабилност. Това не са празни думи, това са основите, с които живеем от 1945 г. насам, от основаването на ООН. Имаме много въпроси, които бихме могли да разгледаме в областта на стратегическата стабилност, неразпространението на ядрени оръжия, международната информационна сигурност, изменението на климата", подчерта Антонов.

В същото време, по негова оценка, "политиката на сегашните власти на САЩ е насочена към изхвърляне на Русия от всичко". "Но е невъзможно да се премахне или отмени Русия. Има проблеми, включително и тези, които аз посочих, и те не могат да бъдат решени без участието на Русия", отбеляза посланикът.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Гледам руски телевизии и не проумявам националистичната лудост която се пропагандира в ефир. Емоционални лакърдии за патриотично емоционални ценности, защитаващи руското малцинство . Това е като черна дупка, засмуква всичко, пълна шизофрения. Напомня много на Каракачановския емоционален национализъм към Македония. Презрение към правото на избор на сегашното поколение македонци(украинци) с доводи от преди 1000 години. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
пацо
преди 1 година