Медведев плаши: Русия ще използва ядрено оръжие, ако Украйна спечели войната

Западните държави тласкат света към глобална война, убеден е той

01.11.2022 | 20:46 Редактор: Тодор Петров
Медведев плаши: Русия ще използва ядрено оръжие, ако Украйна спечели войната

Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram, като този път той е посветен на темата за използването на ядрено оръжие. Според заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия до това може да се стигне, ако във войната победи Украйна.

"Добре познатата теза на западните държави е: Не може да се позволи на Русия да спечели войната. Следвайте простата формална логика. Ако Русия не печели, то очевидно това е Украйна. Целта на Украйна във войната е назована от киевския режим - връщането на всички територии, които преди това са ѝ принадлежали. Тоест, да ги отдели от Русия. Това е заплаха за съществуването на нашата държава и за разпадането на днешна Русия", пише Медведев.

"А оттам следва и пряка причина за прилагане на точка 19 от Основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане. И кой тогава планира ядрен конфликт, ако мога да попитам? Какво е това, ако не е директна провокация към световна война с използването на ядрени оръжия? Нека наричаме нещата с истинските им имена. Западните държави тласкат света към глобална война. И само пълната и окончателна победа на Русия е гаранция срещу световен конфликт", добавя Медведев.

Снимка: Bloomberg.com


2
1 rate up comment rate down comment 0
От САЩ и Ес да ....
преди 1 година
От САЩ и ЕС да не им конфискуват имането /пари в Западни банки и уж "ошворки", както и недвижимосттите/, а само както е сега да им ги ЗАМРАЗЯВАТ. Иначе те ще побеснеят и току виж - бум. за сведение: самият Медведев е кандидатствал за еврейско жителство и надали е щял да отиде навремето в Израел с празни джобове и пълни някъде сметки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
БЪЛГАРИТЕ РАЗБРАХА
преди 1 година
ДОБРЕ, ЧЕ СА ТОЛКОВА ВУЛГАРНИ И ГЛУПАВИ ХОРА КАТО МЕДВЕДЕВ И РОГОЗИН, ТА ВСИЧКИ РАЗБРАХА ЩО Е РУСКИ ХАРАКТЕР, ТАКА ВЯРНО СХВАНАТ ОТ НАШИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ. Сигнализирай за неуместен коментар