Байдън след атаката срещу съпруга на Пелоси: Политическото насилие няма място в САЩ

Нападението идва само седмица преди изборите за Конгрес в САЩ

29.10.2022 | 10:00 Редактор: Ваня Кузманова

Нападението над съпруга на един от най-влиятелните политици в Съединените щати - председателката на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси, шокира Щатите. Пол Пелоси се възстановява след операция, след като беше атакуван вчера сутринта с чук от мъж, който по думите му е търсил Нанси. 

82-годишният Пелоси е с фрактура на черепа и сериозни наранявания на дясното рамо и ръцете. Очаква се той да се възстанови напълно. Пол Пелоси е успял да се обади на 911 в началото на нападението в дома им в Сан Франциско. Пелоси е говорил така, че да предостави достатъчно подробности, за да може операторът, който слуша, да разбере, че нещо не е наред. 

Диспечерът изпратил полицията да провери къщата. По-късно полицията в Сан Франциско съобщи, че нападателят е 42-годишен мъж, но мотивът му не е установен. Той имал крайно десни убеждения. 

Според Cи Ен Ен целта на атаката е била Нанси Пелоси, която по време на нападението тя не си е била вкъщи. По време на предизборно събитие във Филаделфия президентът Джо Байдън заяви, че политическото насилие няма място в САЩ.

Снимка: БГНЕС