Папа Франциск: Свещениците и монахините гледат порно, но дяволът се намесва

"Това е порок, който имат много хора", заяви папата

27.10.2022 | 13:10 Редактор: Искра Ангелова
Папа Франциск: Свещениците и монахините гледат порно, но дяволът се намесва

Свещениците и монахините гледат порнография онлайн точно като всички останали. Това обяви папа Франциск пред духовници и семинаристи, учещи в Рим, когато го попитаха как цифровите и социалните медии трябва да се използват най-добре.

Папата отправи остро предупреждение срещу порнографията в интернет, наричайки я изкушение, което "отслабва свещеническото сърце".

"Това е порок, който имат много хора, много миряни, много мирянки, а също и свещеници и монахини. Дяволът се намесва по този начин", каза Франциск в понеделник, цитиран от световните медии.

"Не говоря само за криминална порнография, като злоупотреба с деца - това вече е израждане. Но за "по-нормалната“ порнография. Казвам ви, това е нещо, което отслабва духа", обясни папата, цитиран от "Труд".

85-годишният глава на Римо-католическата църква беше попитан от семинарист дали поклонниците трябва да използват технологиите на съвременния свят, като мобилни телефони.

"Трябва да ги използвате само за да помагате и да общувате", отговори Франциск.

Той също така предупреди срещу обсесивното гледане на новини и слушане на музика, което отвлича вниманието от работата.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
шизофреник прост
преди 1 година
Този шизофреник докога ще побърква масите...От липса на секс и пари хората влизат по лудници, а богатите на този му плащат да говори само простотии. Сигнализирай за неуместен коментар