Има загинали в Киев, Зеленски и Кличко зоват хората да не напускат убежищата

Лвов, Тернопол и Житомир също бяха засегнат от бомбардировки

10.10.2022 | 10:50 Редактор: Тодор Петров
Има загинали в Киев, Зеленски и Кличко зоват хората да не напускат убежищата

Има удари по "много" градове в Украйна, заяви украинското президентство. Това се случва ден след като Москва обвини Киев за експлозията на Кримския мост.

"Украйна е подложена на ракетна атака. Има информация за удари в много градове на нашата страна", заяви в социалните мрежи Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската администрация, като призова населението да "остане в убежища".

"Столицата е атакувана от терористи! Ракетите са попаднали в обекти в центъра на града (в Шевченковския район) и в Соломянския район. Сирените за въздушни нападения продължават и следователно заплахата продължава", написа кметът Виталий Кличко в социалните мрежи.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи за жертви и ранени от атаките.

"Сирените за въздушно нападение не стихват в Украйна... За съжаление, има загинали и ранени. Моля, не напускайте убежищата", заяви Зеленски в социалните мрежи и обвини Русия, че иска да ги "изтрие от лицето на Земята".

Западният украински регион Лвов също беше засегнат от бомбардировки. Атаките бяха насочени към критична инфраструктура, включително енергийни съоръжения, съобщи губернаторът на региона, цитиран от БГНЕС.

"Регистрирани са удари по обекти на енергийната инфраструктура в Лвовска област", заяви губернаторът Максим Козицки в изявление в Telegram, като призова жителите да останат на закрито.

За експлозии се съобщава в Лвов, Тернопол и Житомир в западната част на Украйна, както и в Днепър в централната част на страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК