Емоционално: Освободените от "Азовстал" прегърнаха близките си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няма слава без борба, каза зам.-командирът на полка "Азов"

05.10.2022 | 14:49 Редактор: Елеонора Танева

Освободените военнопленници от "Азовстал" се срещнаха за първи път със своите близки. Емоционалното събитие се проведе в Турция, където бяха транспортирани военните с гаранциите на Ердоган, че там ще бъдат в безопасност след размяната им за руски заложници.

Бойците за свободата на Украйна се срещнаха със своите жени, деца, родители.  

"Когато синът на Святослав Паламар възкликна "Слава на Украйна", си помислих, че заради това дете си струва да се живее и да вървим към победата до самия край. Радостта, прегръдките, която видях днес, никога няма да ги забравя. Защото това е най-важното нещо, за което трябва да живееш", написа в профила си във Facebook началникът на кабинета на Володимир Зеленски - Андрей Ермак. 

Ежедневието на бойците от "Азовстал" минава в игра на шах, спорт, четене на книги.

"Силни, смели, честни, истински... Чест и уважение към такива хора. Трябва да освободим всички останали в руски плен и зад решетките, всички онези, които са били насилствено депортирани. Хората са най-ценното нещо в Украйна. И ние се борим за завръщането на всеки войник и всеки цивилен", коментира Ермак.

"Битката за Мариупол и освобождаването от плен е нашето украинско чудо въпреки съдбата. Много се гордея, че съм украинец - това е най-добрата нация в света. Няма слава без борба", каза зам.-командирът на "Азов" Святослав Паламар.

Снимки: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК