Зеленски свиква спешна среща по сигурност и отбрана, предупреди Русия за "много суров отговор"

Заседанието ще е докато Путин подписва официалните документи за анексирането на четири украински области

29.09.2022 | 19:54 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски свиква спешна среща по сигурност и отбрана, предупреди Русия за

Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители по сигурността и отбраната, обяви днес неговият говорител, цитиран от Ройтерс.

Сергий Никифоров съобщи за срещата във Facebook, след като Кремъл каза, че президентът Владимир Путин ще подпише официалните документи, с които ще обяви анексирането на четири украински области. 

"Президентът Володимир Зеленски утре свиква извънредна среща на Съвет за национална сигурност и отбрана на Украйна. Дневният ред и допълнителни детайли ще бъдат оповестени по-късно", каза Никифоров.

Освен това Зеленски отправи ново предупреждение към Русия за "много суров отговор" от страна на Киев, в случай че Москва анексира въпросните украински области.

В позицията, разпространена от канцеларията на украинския президент след негов телефонен разговор с италианския премиер, не се споменава нищо за утрешната церемония, на която Путин ще подпише документите за анексиране на Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област, пише БТА.

"Гласуванията нямат никаква стойност и не променят реалността. Териториалната цялост на Украйна ще бъде възстановена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде много сурова", предупреди Зеленски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК