Русия ще анексира окупираните украински територии в петък, очакват речта на Путин

Влизането на Луганската народна република в състава на Руската федерация може да стане до седмица

29.09.2022 | 13:53 Редактор: Ирена Бакърджиева
Русия ще анексира окупираните украински територии в петък, очакват речта на Путин

Русия официално ще анексира още четири области от Украйна в петък. На официална церемония ще бъдат подписани договорите по присъединяването на териториите на Луганск и Донецк на изток и в Запорожие и Херсон на юг, където бяха проведени референдуми.

Гражданите в окупираните украински територии гласуваха в продължение на няколко дни на фона на продължаващите военни действия.

Украйна и редица европейски държави заявиха твърдо, че не признават извършените допитвания, резултатите от които се определят като измама.

Очаква се петък реч да произнесе руският президент Владимир Путин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че церемонията по подписване ще се състои в 12 часа местно време (12 часа българско време).

Влизането на Луганската народна република в състава на Руската федерация може да стане до седмица. Това заяви в интервю за РИА Новости "посланикът" на самопровъзгласилата се република в Москва Родион Мирошник, като уточнява, че Луганск разчита да получи в състава на Руската федерация статут на република с "определени автономни права". Той посочва и че не очаква Западът да признае резултатите от референдума за присъединяване към Русия.

"Не разчитаме на признанието на Запада и няма да си губим времето. Това изобщо не е необходимо", твърди Мирошник.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК