Захарова: Инцидентът със "Северен поток" е в зона, контролирана от САЩ

По думите ѝ изтичането на газ е при Дания и Швеция, които са много НАТО-центрични страни

29.09.2022 | 12:10 Редактор: Теодора Патронова
Захарова: Инцидентът със

Инцидентът със "Северен поток" се случи в специалната икономическа зона на Дания и Швеция, която е изцяло контролирана от американските разузнавателни агенции. Това каза в ефира на руска телевизия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

"По отношение на това къде се е случило. Активно се тиражира историята, че това са уж неутрални води и т.н. Това е специална икономическа зона на Дания и Швеция, това са много НАТО-центричните страни, които са напълно контролирани от американските разузнавателни служби, които напълно контролират ситуацията там", добави тя.

Говорителят на Министерство на външните работи на Руската федерация определи като "жалки" опитите на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер да обясни значението на думите на президента на САЩ Джо Байдън за прекратяването на проекта "Северен поток 2", пише "Труд".

"Снощи чух и прочетох опитите на прессекретаря на Белия дом да се обяснят, които, освен съжаление, вече не предизвикват нищо, вече дори смях – дълбоко съчувствие и съжаление", заяви Захарова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Тази олигархска съпруга няма ли да получи призовка? Еврейките нали служат в армията? Сигнализирай за неуместен коментар