В Русия повдигнаха дело за международен тероризъм заради "Северен поток"

Тези тръбопроводи се използват за доставка на природен газ както за промишлени цели, така и за битово отопление

28.09.2022 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
В Русия повдигнаха дело за международен тероризъм заради

Разследващите от руската Федерална служба за сигурност въз основа на материалите на Генералната прокуратура откриха наказателно дело за международен тероризъм във връзка с експлозиите на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", съобщи за ТАСС пресслужбата на Генералната прокуратура.

Във връзка с признаците на престъпление по член 361, ал.1 от Наказателния кодекс ("Акт на международен тероризъм") следственият отдел на Федералната служба за сигурност на Русия образува наказателно дело въз основа на материали, изпратени от Генералната прокуратура. Започнало е предварително следствие", заявиха от службата, информира БГНЕС.

По данни на Генералната прокуратура на Русия не по-късно от 26 септември умишлено е повреден газопроводът "Северен поток" 1 и "Северен поток" 2, положен на дъното на Балтийско море близо до остров Борнхолм.

Тези тръбопроводи се използват за доставка на природен газ в Европейския съюз както за промишлени цели, така и за битово отопление. "В резултат на тези действия Руската федерация е претърпяла значителни икономически загуби", заяви Генералната прокуратура.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ясно е
преди 1 година
Три държави имат интерес от тази диверсия - Украйна, Полша и САЩ! И трите са призовавали да се разруши Северен поток 2! Сигнализирай за неуместен коментар