Ковачевски: Да аплодираш отбора си и да уважаваш съперника е най-доброто

Той изтъкна, че винаги реагират, когато има действия, които уронват репутацията на каквото и да е основание

27.09.2022 | 14:19 Редактор: Теодора Патронова
Ковачевски: Да аплодираш отбора си и да уважаваш съперника е най-доброто

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира грозните обиди срещу българите на проведения в понеделник вечерта футболен мач между националните отбори на България и Северна Македония в Скопие, предава местният телевизионен канал "360 степени".

По думите му, "да аплодирате собствения си отбор и да уважавате съперника си е най-добрият начин за запалянковщина на спортни срещи".

Димитър Ковачевски смята, че не са верни обвиненията, че Северна Македония не реагира на провокации от страна на България по същия начин, както е имало бърза реакция на нашето външно министерство за обидните скандирания на мача в Скопие между футболните отбори на двете страни, съобщи "Фокус".

"Не е вярно, че не сме реагирали, реагираме винаги, когато има действия, които уронват репутацията на каквото и да е основание. МВнР реагира вчера, реагирахме и по време на друг мач, в който играха националните отбори. Въпреки това, аз все още смятам, че най-добрият начин да сте запалянковци е да аплодирате собствения си отбор и да уважавате и противниците, това се отнася както за нас, така и за противниците, разбира се", заяви премиерът във вторник.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК