БСП: Решението да не подкрепим влизането на РСМ в ЕС беше правилно, Трифонов е лицемер

Освиркването на българския химн от македонците и виковете “Българи - татари” е недопустимо, написа Корнелия Нинова

27.09.2022 | 11:45 Редактор: Теодора Патронова
БСП: Решението да не подкрепим влизането на РСМ в ЕС беше правилно, Трифонов е лицемер

Правилно беше решението на БСП да не подкрепим в парламента приемането на РСМ в ЕС. Освиркването на българския химн от македонците и виковете “Българи татари” е недопустимо. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

"Случилото се вчера на футболния мач между България и Република Северна Македония е възмутително и недопустимо. Поругаването на българския химн и виковете "българи - татари" показва само едно - тези хора не са узрели да бъдат европейци. Не съжалявам, че като министър на икономиката и индустрията отказах да водя българската делегация на двустранна среща в Скопие след срещата на президента Пендаровски с "ОМО Илинден". Правилно беше и поведението на БСП да не подкрепяме решението на Народното събрание да се даде зелена светлина за приемането им в ЕС. Поздравления за достойното поведение на нашите футболисти и за победата", изтъкна лидерът на БСП.

Според Кристиан Вигенин лицемерието на ИТН и конкретно на Слави Трифонов постига безпрецедентни висоти. 

"Докато Слави Трифонов викаше "Македония" от диванчето, неговият министър Генчовска договаряше т.нар. френско предложение. Докато депутатите на ИТН в Комисията по външна политика говореха срещу предложението, министър Генчовска го защитаваше. Докато в пленарна зала ИТН гласуваше против, министър Генчовска беше внесла предложение до Министерския съвет то да бъде одобрено от министрите. И нито веднъж Слави Трифонов не се разграничи от предложената и подкрепена от него министър Генчовска и нейните действия", пише още социалистът и допълва: "Някой ден може да разберем и утешителна награда за добре свършената работа ли се оказа постът ѝ на служебен зам.-министър на отбраната, но това е друга тема", подчерта той.

По думите на Вигенин, Трифонов е лъгал всички месеци наред по темата Северна Македония, затова сега може само да мълчи.

"БСП има ясна и чиста позиция, отстоявана години наред, още преди ИТН да се появи на политическия терен. Тя беше защитавана коректно, конструктивно и ангажирано от периода на коалиционните преговори до самия финал на управлението. Остава валидна и днес. френското предложение за Северна Македония беше прието, въпреки БСП и всеки опит да се внушава друго е лъжа", се казва още в публикацията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
лъжи
преди 1 година
Чист опит за манипулация! Знаем кой и как прокара гласуването за Македония! А БСП на всяка цена се стараеха да угодят на коалиционните си партньори ПП и ДБ! единствено ИТН бяха против! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
БСП-дясна партия
преди 1 година
Вие, от БСП също сте гласували за тези самолети, г-жо Нинова! Както и за спирането на договора за газа от Газпром! А прословутите ви "социални мерки" докараха до 17,7% инфлация за август и масово обедняване на хората! Единствено, увеличихте тавана на пенсиите до 3400лв, за да се "облажат" едни определени хора, които не са трудещи се! Вашето управление по същество беше дясно! И затова си паснахте добре с ДБ! Сигнализирай за неуместен коментар