Външното министерство на РСМ осъди езика на омразата по време на мача с България

"И в бъдеще двете страни ще продължат да работят активно за подобряване на взаимоотношенията", пише в позицията

27.09.2022 | 12:53 Редактор: Теодора Патронова
Външното министерство на РСМ осъди езика на омразата по време на мача с България

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди освиркването на българския химн по време на изпълнението му снощи преди мача в Скопие между двата отбора от група "С4" на турнира Лига на нациите. България спечели с 1:0 с гол на капитана Кирил Десподов.

"Министерството на външните работи излиза с публична реакция и осъждане на вчерашния израз на език на омразата, който наблюдава по време на футболната среща между националните отбори на Македония и България", се казва в становището.

"Спортните събития представляват най-висш израз на принципите на справедливо отношение, взаимно уважение и състезание в духа на спортния дух. Злоупотребата с тези събития за разпространяване на омраза и нетолерантност е съществена противоположност на основната им идея.

И в бъдеще Македония и България ще продължат да работят активно за подобряване на взаимоотношенията като съюзници в НАТО, бъдещи партньори в Европейския съюз и преди всичко добри съседи", изтъква външното министерство на РСМ, цитирано от БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК