Великобритания: Мобилизираните руснаци са започнали да пристигат във военните бази

Мобилизираните руски войници не са имали никакъв военен опит от няколко години

26.09.2022 | 10:33 Редактор: Ваня Кузманова
Великобритания: Мобилизираните руснаци са започнали да пристигат във военните бази

Министерството на отбраната на Обединеното кралство сподели в понеделник в последния си разузнавателен доклад, че "първоначалните траншове" от руснаци, повикани в армията след заповедта на Путин за частична мобилизация в Русия, вече са започнали да пристигат във военните бази.

"Вече има издадени много десетки хиляди повиквателни", посочиха от британското военно министерство и добавиха, че "сега Русия ще се изправи пред административно и логистично предизвикателство да осигури обучение на войските".

За разлика от повечето западни армии, руската армия предоставя първоначално обучение на ниско ниво на войниците в рамките на техните определени оперативни звена, а не в специални учебни заведения, допълват от британското разузнаване и отбелязват, че обикновено един батальон във всяка руска бригада остава в гарнизон, ако други два батальона се разполагат на мястото на бойните действия. Русия обаче е разположила много от тези трети батальони в Украйна, предаде БНР. 

Според Министерството на отбраната на Великобритания много от мобилизираните руски войници не са имали никакъв военен опит от няколко години, като липсата на военни инструктори и бързината, с която Русия започна мобилизацията, предполагат, че много от мобилизираните войнски ще бъдат разположени на фронтовата линия с минимална съответна подготовка. Тези новосформирани военни части вероятно ще пострадат от висок процент на "износване".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК