Зеленски към Делон: Благодаря Ви, думата понякога удря по-силно от оръжие на бойното поле

Не заслужавате всичко, през което преминавате, каза френският актьор на украинския президент

23.09.2022 | 19:00 Редактор: Елеонора Танева

Необичайно интервю по време на война направи френската легенда Ален Делон с Володимир Зеленски. Именно така 86-годишният актьор избра да се завърне в публичното пространство, след като в последните години избягваше да се показва. 

В първата си среща френската легенда Ален Делон и Володимир Зеленски си размениха комплименти не само за президентската тежест, но и за актьорската игра.

"Огромна чест е за мен да застана пред Вас", каза ален Делон.

"Никога не съм бил толкова брилянтен актьор като вас. За мен вие винаги сте авторитет, огромен актьор", отговори му Зеленски.

"Никога няма да бъда толкова брилянтен и достоен президент като Вас", върна му комплимента френският актьор.

Украинският президент говори повече от час с френски медии този следобед. Те бяха в Киев, но Делон, чиито публични прояви напоследък са изключително редки, се включи онлайн в последните десетина минути. От студио на TV5 Mond във Франция Ален Делон изрази не само уважението си към Зеленски, но и към народа му.

"Знам какво е отношението Ви към тази война, много се радвам, че подкрепяте Украйна и украинците. За нас е много важно, когато известни хора ни подкрепят. Те наистина могат да помогнат. Защото думата е оръжие и понякога удря по-силно от истинското оръжие на бойното поле", каза Зеленски.

"Това е минимумът, който мога да направя, защото ако можех да направя повече от това, щях да го направя. Защото не заслужавате всичко, през което преминавате", коментира Делон.

Участието му в срещата със Зеленски не е изненада. Той показа публичната си подкрепа за страната малко по-рано този месец, макар да беше с патерица. Освен това украинският президент неведнъж е казвал, че е истински фен на Ален Делон. 86-годишният актьор лично е поискал да проведе разговор със Зеленски.

"Това, което се случва с Украйна, ме натъжи и трогна дълбоко, затова се боря за страната", каза Ален Делон.

Зеленски отправи лична покана към Ален Делон да посети украинската столица, която легендата на френското кино прие. Разговорът завърши, както започна - с благодарности. 

Анализатори смятат, че честите прояви на Зеленски са опит да запази подкрепата на Запада, като им благодари директно и като подчертава, че ценностите, носени от Украйна, са като западните.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК