Зеленски: Руското ръководство се готви да мобилизира до един милион души

Той призова руснаците да протестират, да бягат или да се предадат

23.09.2022 | 16:14 Редактор: Ваня Кузманова
Зеленски: Руското ръководство се готви да мобилизира до един милион души

Украинският президент Володимир Зеленски твърди, че руското ръководство се готви да мобилизира до един милион души, съобщава Интерфакс.

"300 000 призива за мобилизация в Русия бяха обявени досега, но руското ръководство се готви да мобилизира до един милион души", каза Зеленски във видеообръщение.

Той посочи, че в градовете на Русия е имало протести срещу мобилизацията и оцени, че руснаците са "съучастници във всички престъпления, убийства и мъчения на украинците, защото мълчаха и продължават да мълчат".

Според него сега е моментът да се направи избор.

"За мъжете в Русия това е избор да умрат или да живеят, да бъдат осакатени или да останат здрави. За жените в Русия изборът е да загубят своите съпрузи, синове, внуци, или да се опитат да ги защитят от смърт, от война", каза Зеленски.

Той призова руснаците да протестират, да бягат или да се предадат, като добави, че това са техните възможности за оцеляване, пише БГНЕС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вчера отрече твърденията на някои медии, че планът на Москва е да мобилизира един милион войници.

"Това е лъжа", каза Песков пред ТАСС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК