Пугачова взриви социалните мрежи с критиката си към Путин: Милиони алени рози срещу силите на злото

Тя иска да е солидарна към съпруга си, който присъства в списъка на Русия с чуждестранни агенти

20.09.2022 | 19:13 Редактор: Ирена Бакърджиева

Звездата на руската естрада Алла Пугачова с остри критики към президента Владимир Путин. Тя поиска да бъде включена в списъка на лицата, които са обявени за чуждестранни агенти. Така певицата демонстрира солидарност към съпруга си, който отправи критика към изпращането на руски войски в Украйна и беше обявен за чуждестранен агент.

Звучен шамар за Кремъл и началото на края на режима на Путин – така мнозина анализатори описаха острите изказвания на 73-годишната икона на руската попмузика Алла Пугачова спрямо Путин. 

Пугачова реагира на обявяването на съпруга ѝ - актьора и телевизионен водещ - Максим Галкин, за част от чуждестранните агенти в Русия. "Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир", пише в поста ѝ.

Пугачова подчерта, че съпругът ѝ иска в Русия да има свобода на словото, а руските военни да не загиват в името на илюзорни цели. Коментарът на Алла Пугачова взриви социалните мрежи. Позиция изразиха както обикновени граждани, така и политици и видни общественици: "Алла Пугачова се обяви за свобода на словото, срещу репресии и война. Милиони алени рози срещу силите на злото"; "Въстанието на Пугачова ще доведе до падането на режима".

Други пък написаха "Браво, Алла Борисовна! Най-доброто ѝ изпълнение от много години насам". Но освен окуражителни слова, Пугачова получи и критики като някои я определиха като предател.

След началото на руската инвазия в Украйна Пугачова и 27 години по-младият ѝ съпруг Галкин напуснаха Русия и се установиха в Израел. И ако Галкин не пестеше критиките си към руското ръководство, Пугачова досега се въздържаше от политически изявления.

Анализатори коментират, че изненадващото решение на Пугачова да заеме позиция по политическа тема може да накара обществото да се замисли и да поиска да сложи край, което вече е опасно за властта.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК