Русия: Западът не иска да носи отговорност за поражението в Украйна

"Въоръжените сили на Украйна не оправдаха очакванията на Вашингтон и Брюксел", каза Вячеслав Володин

19.09.2022 | 09:48 Редактор: Ваня Кузманова
Русия: Западът не иска да носи отговорност за поражението в Украйна

Западът не иска да носи отговорност за поражението в Украйна, затова заявява, че сега преговорният процес зависи от президента на страната Володимир Зеленски, смята председателят на "Държавната дума" Вячеслав Володин.

"Нова реторика прозвуча от Вашингтон и Брюксел: въпросът за преговорите за мирно уреждане на Украйна зависи изцяло от Зеленски. Преди това те настояваха за обратното. Те казаха, че конфликтът трябва да се реши на бойното поле", написа Володин в своя канал в Telegram, цитиран от "Труд".

Володин отбелязва, че на първо място въоръжените сили на Украйна не са оправдали очакванията на Вашингтон и Брюксел. "Зеленски обеща победа. Резултатът разочарова западните спонсори", пише Володин.

Второ, твърди политикът, вътрешнополитическата ситуация в САЩ и Европейския съюз принуждава техните служители да реагират.

"Американците и европейците започнаха да изразяват своята позиция относно събитията в Украйна. Те не са готови да плащат от джоба си за политиката на война в навечерието на зимата", смята говорителят на Държавната дума.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
1 rate up comment rate down comment 2
така ще стане
преди 1 година
Войната ще продължи 10 г., ще струва милиарди и на Русия и на света и след *** на психясалият путин, новия шеф ще се оттегли безславно. Сигнализирай за неуместен коментар