Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна: Включете ме в списъка на чуждестранните агенти

Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата

18.09.2022 | 21:03 Редактор: Ваня Кузманова
Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна: Включете ме в списъка на чуждестранните агенти

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна - в момент, когато Кремъл потиска всяка критика, предаде Франс прес.

В профила си в Instagram, където тя има близо 3,5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга ѝ - актьора и телевизионен водещ Максим Галкин - в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир, написа Пугачова в Instagram, обръщайки се към руското министерство на правосъдието. Тя пише също, че съпругът й иска в Русия да има свобода на словото, а руските момчета повече да не гинат "в името на илюзорни цели".

Галкин, който открито критикуваше военната кампания в Украйна, се намира в чужбина. До момента Пугачова не беше се изказвала  публично за конфликта. Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата. Наскоро певицата е била отново в Москва, а на 3 септември бе забелязана на погребението на последния съветски ръководител Михаил Горбачов, предаде БТА. 

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с президента Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито, отбелязва Франс прес.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Камелия
преди 1 година
Тази къде е тръгнала колко президенти я дундуркаха като малко дете лансираха я, даже и Путин, сега се прави на *** Сигнализирай за неуместен коментар