Откриха 10 стаи за мъчения в Харковска област, убитите са заравяни в масови гробове

Нови сражение в центъра на Херсон, отекват експлозии

18.09.2022 | 14:07 Редактор: Елеонора Танева

Украинските власти продължават ексхумирането на телата от масовите гробове, открити в отвоювания град Изюм. Според Киев там са погребани стотици. Володимир Зеленски обвини руските въоръжени сили, че масово са прибягвали до мъчения в скоро окупираната от тях част от Харковска област.

Открити са още доказателства, че хората, чиито тела бяха открити в масовия гроб, са били изтезавани.

"Мъченията са били широко разпространена практика в териториите, окупирани от Русия. Така са правили нацистите. Така правете и рашистите. Но и на тях ще им бъде търсена отговорност по същия начин - както на бойното поле, така и в съдебните зали", каза Зеленски.

А в освободени градове и села на Харковска област са открити над десет помещения, приспособени за мъчения.

Междувременно назначените от руската окупационна власт в южната Херсонска област съобщиха за сражение в центъра на Херсон. Отекнали са и няколко експлозии.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 5
Истина
преди 1 година
Поредната лъжа на фашист Зеленски.Това правят неговите военни нацционалисти със собственните хора. Хора, не вярвайте на подобни изсказвания на К иевска власт. Само лъжа и провакации.Руски военни никога няма да направят тези убийства.Зеленски с тази пропаганда прикрива нац.групировки, които действа там от доста години. Сигнализирай за неуместен коментар