Зеленски пострада в катастрофа в Киев, руснаците удариха тежко родния му град

Кривой рог е заплашен от наводнение

15.09.2022 | 07:10 Редактор: Теодора Патронова
Зеленски пострада в катастрофа в Киев, руснаците удариха тежко родния му град

Родният град на украинския президент Володимир Зеленски Кривой рог е заплашен от наводнение, след като вчера при мащабна руска атака беше повредена помпената станция, вследствие на което рязко се е повишило нивото на местната река и тя е стигнала до домовете на хората.

Според публикации в социалните мрежи река Ингулец вече е 2,5 метра над обичайното си ниво, по пътя си разрушава мостове и залива крайбрежните терени.

Според информацията на властите са били изстреляни 7 ракети. Президентът Володимир Зеленски заяви, че целта на руските ракетни удари по Кривoй Рог е руснаците да всеят паника и да създадат извънредна ситуация.

А малко по-рано днес в Киев се е случил пътен инцидент между колата на украинския президент и друг автомобил. Зеленски не е пострадал сериозно. Това заяви неговият говорител Сергей Никифоров във Facebook.

Шофьорът му е получил първа помощ от медицинския екип на президента и е отведен с линейка. Зеленски се е връщал след посещение на войските в наскоро отвоювания от руските сили град Изюм.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК